Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Asylpolitiken är ett humanismens haveri – etc.se

”Planeten håller andan medan vi människor, vi som är en del av detta planetära system, verkar ha tappat gemensam riktning.”

Kommer ni ihåg hösten 2015? På kort tid kom det fler flyktingar till Sverige än någonsin tidigare. Också i Europa. En del länder stängde desperat sina gränser och rullade ut taggtråden. Andra fortsatte att vara öppna. Ett tag till. Sverige var ett öppet land. Ett tag till. Det fick konsekvenser. Samhällets resurser togs i anspråk men räckte inte till. Volontärer stod för värdigheten. Men statsministern sa att vi skulle klara av det. Han sa att Sverige bygger inte murar utan broar. Men så började regeringsföreträdare tala om systemkollaps och de partier som redan tidigare kritiserat den öppna linjen spädde på med skräckbeskrivningar.

Läs hela krönikan här på etc.se