Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

PRESSMEDDELANDE – KLIMATALLIANSEN STÄLLER UPP I RIKSDAGSVALET 2022

Klimatalliansen har på sitt medlemsmöte den 12:e februari beslutat att registrera partibeteckning inför riksdagsvalet 2022 liksom att förbereda en valplattform och valberedning.

Vi anser att det krävs en ny politisk rörelse som kan ta plats i riksdagen och driva en kraftfull klimatpolitik. En rörelse som gör klimatet till valets viktigaste fråga. Klimatalliansen kommer fortsatt att vara en rörelse, inte ett klassiskt parti med en vänster- eller högerprofil.

Drygt en tredjedel av alla svenskar kan tänka sig att rösta på ett parti som har som mål att överordna klimatfrågan och jobba partiöverskridande.

Klimatalliansens beslut är ett svar på miljoner svenskars önskan om att ta klimatkrisen på allvar, en fråga om liv eller död.

För mer information kontakta Klimatalliansen: media@klimatalliansen.nu
Tel. Gudrun Schyman: 0703439592 William Grönlund: 0730261400