Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Maktakademin – LADDA FÖR NÄSTA ÅR – NY CHANS I VÅR

Tyvärr finns det inga platser kvar till höstens Maktakademi. Men det finns nya möjligheter nästa år! Vi har precis satt datumen för kurstillfällena nästa år och det går så klart bra att anmäla sig redan nu.

Kurstillfällena för 2020 är den 3–4 mars eller den 15–16 oktober.
(OBS! Ankomst med övernattning kvällen före kursstart.)

Du anmäler dig här.

Vi vill också passa på att påminna om att vi kan komma till ditt företag eller din organisation och hålla utbildning på temat ”Med makt att förändra”. Då synliggör vi tillsammans vilka maktstrukturer som finns hos er och hur ni kan göra för att förändra dem, med syftet att ni alla ska vara både delaktiga och motiverade i det viktiga arbete ni gör. Tillsammans hittar vi metoder för att ersätta härskartekniker med mer livsbejakande och betydligt effektivare bekräftartekniker.

Hör av dig till Amanda Mogensen om du är intresserad av att vi ska komma till er.

Maktakademin är utvecklad och leds av Gudrun Schyman och Amanda Mogensen. Vi hjälper dig att behärska maktens strukturer och kulturer. Vi ger dig redskap att skapa utrymme för förändring, oavsett om det handlar om din egen situation, det uppdrag du ska genomföra i ditt arbete eller att utveckla organisationen du är verksam i.

Tags: