Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Klimatmanifestationen i Kungsträdgården – affischer

Hej,

Förra veckan fylldes torgen runt om i världen av klimatengagerade ungdomar. Vi som redan samlat ihop några årsringar har samma frihet som de unga. Karriären är gjord, posterna och positionerna har vi lämnat men erfarenheterna av hur viktigt det är att höja rösten har vi kvar.

 

Vi måste våga höja våra egna röster, visa att vi lyssnar på de unga, ser deras protester och stödjer dem fullt ut. Vi behöver bygga broar mellan generationerna, med målet ett fossilfritt samhälle.

 

Klimatmanifestationen i Kungsträdgården närmar sig och i det här mailet (längst ner) finns affischer att sprida, skriva ut och sätta upp.

 

Och fortsätt att dela detta https://www.facebook.com/events/2235320013357252/. Det fylls på med nya medverkande hela tiden.

 

Visa dem genom att klicka på länkarna nedan.
Klimatman. Affisch, A3.pdf
Klimatman. Affisch, A4.pdf
Klimatman. Affisch, webben 1.png