Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

8 mars-fika på ETC Bokcafé: Radikal feminism i vår tid – facebook

Hur förmår vi flera att tänka visionärt när orättvisorna ökar?
Hur behålla skärpan i den feministiska fronten utan att exkludera kvinnor från rörelsen?
Hur skapar vi en feminism som inte skrämmer bort de som inte redan är inkluderade?

Den 8 mars kallar Dagens ETC till samtal om detta enorma i ETC Bokcafé Stockholm. Begränsat antal platser – kom i tid!

Deltar gör:
Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ-grundare och feministisk superstjärna. Står numera bakom Fi akademi.
Nabila Abdul Fattah – kraftpaket och nätverkskämpe som alldeles för sällan tar åt sig äran. Har funnits bakom bland annat Alby inte till salu och är just nu aktuell med ljudboksserien ”All makt åt folket”

Samtalet leds av Anna-Maria Carnhede, nyhetschef på Dagens ETC.

Kulturprogrammet arrangeras av NBV och ETC Stödförening.

Läs mer och anmäl dig här på Facebook