Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Hélène Gladsaxe donerar 100 000 kr till valfonden. Here is why.

100 000 tack, Hélène!

”1949 kom min mamma, Nancy Eriksson (S), in i Riksdagen. Inspirerad av min omgivning startade jag förening med min storebror och en annan pojke i huset. Jag blev som fyraåring därmed ordförande i ”Sammanträdesklubben”.

Under de kommande åren insöp jag föreningskunskap vid mammas alla styrelsesammanträden hemma och vid åtta års ålder fick jag en liten ordförandeklubba.

Det blev för mej naturligt att varje gång jag senare i livet upprördes över en orättvisa eller fångades av en idé, direkt söka mej till en organisation. Solidaritet, fred, antirasism och allas lika rättigheter, blev en stabil bas för mina åsikter.

Alltid har det till slut visat sej att jag har kämpat i det vinnande laget. Franco-fascisterna i Spanien förlorade, USA fick på pälsen i Vietnam. Rasistlagarna i Sydafrika är borta, Fascistjuntan i Grekland fängslades osv.

Även nu har jag lierat mej med det vinnande laget – Feministiskt Initiativ.

Vad jag lärt mej under 60 års medlemskap i olika ideella föreningar är, att ingen organisation kan sprida sitt budskap utan besjälade medlemmar och – pengar. I ett bostadsbyte fick jag pengar över och kunde därmed bidra med en stor summa. Den bästa investering jag kunde komma på för en bättre framtid för min son och mina tre sonsöner.

Att idag bidra ekonomiskt till sin organisation har betydelse för känslan av samhörighet / rättigheter / ansvar. Så varför inte varje månad du betalar din hyra också betala in de avrundande kronorna till nästa hundralapp till F!. Det kommer att ge dej glädje och vårt parti en säkrare grund att stå på.

Påminn dej om att ALLT ÖVER NOLL ÄR EN SEGER!”

Hélène Gladsaxe


Har du en slant över? Ge till valfonden.