Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Gudrun Schyman håller mega homeparty

Ikväll bjuder fotografen Emilia Bergmark-Jiménez in till ett mega homeparty med Gudrun Schyman på Smedjan, Färgfabriken i Stockholm. Det fullbokade homepartyt rymmer cirka 200 personer fler än ett vanligt politiskt homeparty. Det blir det sista innan valdagen.

Gudrun Schymans homepartyn började 2014 och är i dag ett välkänt format där vem som helst kan bjuda in partiledaren att prata om partiets politik, om man är fler än 25 stycken det vill säga. Inför torsdagskvällen har fotografen Emilia Bergmark-Jiménez bjudit in Gudrun till ett homeparty med 230 anmälda.

– Först tänkte jag ha det hemma, sen på kontoret men tillslut förstod jag att intresset skulle bli så stort att jag fick se mig om efter en större lokal. Gudrun Schyman är en extraordinär politiker med ett viktigt budskap och det känns skitviktigt för mig att göra vad jag kan inför det här valet för att sprida Feministiskt initiativs demokratiska, antirasistiska och feministiska budskap, säger Emilia Bergmark-Jiménez.

– Jag tror många med mig är oroliga inför valresultatet och det känns bra att kunna skapa en plattform där Gudrun kan svara på frågor och skapa förtröstan i folk, avslutar Emilia.

Homepartyt börjar klockan 20.00 på Smejdan, Färgfabriken

För att boka intervjuer eller för mer information:
kontakta Martina Fjellsson Draoui, pressansvarig, 0706 100 191