Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Liberalernas fd kommunalråd vill få fler att rösta på Gudrun Schyman

Feminister över hela den politiska kartan vill se Feministiskt initiativ i riksdagen. Fd kommunalrådet i Halmstad, Suzanne Åkerlund (L) är en av de som tänker rösta på Gudrun Schyman i riksdagen, och sina partikollegor i kommun- och regionvalet. Nu uppmanar hon andra att göra detsamma.

– Jag är ju socialliberal i hjärtat så F! som parti och jag delar den feministiska analysen även om våra förslag till åtgärder skiljer sig mycket åt. Gudrun Schyman behövs i riksdagen och jag vet att det är fler som tänker som jag, säger Suzanne Åkerlund.

Suzanne Åkerlund uppmärksammar att det inte är självklart för alla väljare att det går att rösta på vilken kandidat i landet som man vill – oavsett kandidaterna i den egna valkretsen. Och för Feministiskt initiativs väljare blir det blir ännu lättare i år. Till skillnad från förra valet har partiet valsedlar distribuerade i alla vallokaler.

– Jag är glad för den värdefulla supporten, tackar partiledare Gudrun Schyman.

För att boka intervjuer eller för mer information:
kontakta Martina Fjellsson Draoui, pressansvarig, 0706 100 191