Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Så ska F! tåga in i riksdagen – ger bort resor med Gudrun

dag går startskottet för Feministiskt initiativs valturné #klartvikan i Blekinge. 60 orter ska få besök av Gudrun Schyman de närmsta 6 veckorna, och av miljöskäl stannar hon på marken. En stor del av resan sker med tåg och därför erbjuder nu F! extraplatser bredvid Gudrun för de som vill ställa sina frågor direkt till partiledaren. 

– Klimathotet har denna sommar visat sig inte vara ett hot, utan en realitet. Jag vill visa att det går att välja bort flyget, säger Gudrun Schyman, om sin turnéplan.

Men partiledaren har inga planer åt att ägna de långa resorna åt kontemplation. I stället bjuder hon in personer att resa tillsammans med henne för att prata politik. När tågresorna till valturnén bokades köptes även platserna till stolarna runtomkring. De sju platserna erbjudes nu till politiskt intresserade som vill diskutera med Gudrun.

– Jag tycker det ska bli intressant att se vad det blir för samtal, jag har ingen aning om vem jag ska åka tåg med, säger Gudrun Schyman.

Här är tågresorna:
6 augusti: Gällivare-Kiruna (avgång klockan 08.15)
6 augusti: Gällivare-Boden (avgång klockan 15.45)
10 augusti: Härnösand-Umeå (avgång klockan 10.49)
11 augusti: Skövde-Göteborg (avgår klockan 10:14)
13 augusti: Mjölby-Örebro (avgår klockan 10.15)
31 augusti: Stockholm-Skövde (avgår klockan 09.24)
31 augusti: Skövde-Göteborg (avgår klockan 11.27)

Såhär kan du vinna en plats bredvid GudrunDela inlägget om tävlingen på Feministiskt initiativs Facebook-sida och skriv en motivering till varför du vill åka tåg med Gudrun. 

För att boka intervjuer eller för mer information:
kontakta Martina Fjellsson Draoui, pressansvarig, 0706 100 191