Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Benny Andersson skänker 100 000 till Feministiskt initiativ

Det är inte första gången som den tidigare ABBA-medlemmen Benny Andersson väljer att stödja Feministiskt initiativ ekonomiskt. Inför årets valspurt skänker han 100 000 kronor till partiets valfond. 

– Benny Andersson har varit med och stöttat F! från början. Han är en trogen supporter som förstår att det tar tid att förändra men att det inte är någon anledning att ge upp, säger partiledare Gudrun Schyman.

Feministiskt initiativs ekonomiska ramar är extremt begränsade jämfört med de andra partiernas. Valbudgeten är satt till 3 miljoner kronor. Av dessa ska 2 miljoner kronor samlas in. Nu har partiet kommit en fjärdedel på vägen – i dagarna passerar valfonden 500 000 kronor. Med Bennys bidrag blir det 600 000.

Feministiskt initiativ redovisar öppet på sin hemsida alla bidrag över 20 000 kronor.
Här finns info om detta: https://feministisktinitiativ.se/stod-oss/valfonden/

För att boka intervjuer eller för mer information:
kontakta Martina Fjellsson Draoui, pressansvarig, 0706 100 191