Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Feministiskt initiativs val-kit presenteras på upptakt

I dag på Feministiskt initiativs nationella valupptakt i Göteborg presenteras 2018-års valkit, med bland annat den nationella valaffischen på partiledarna Gudrun Schyman och Gita Nabavi.
– Valkitet speglar att vi är en demokratirörelse som förnyar politiken
, säger kampanjledaren Maria Starck.

Valkitet kan beställas kostnadsfritt av alla lokalföreningar runt om i landet. Feministiskt initiativ finns nu i 99 av landets kommuner, och i 44 kommuner ställer Feministiskt initiativ upp till val. Detta är en ökning med 100 procent jämfört med 2014 då det var 22 kommuner som hade listor till kommunfullmäktige.

Även Gudrun Schymans valturné är i år mer omfattande. 2014 bestod den av två personer och en husbil. I år har flera personer varit involverade i planeringen av den 924 mil långa valturnén #klartvikan som hinner besöka 60 orter på sex veckor. Och allt sker på marken – inte ett enda flyg är inbokat.

Valturnéns T-shirt är designad av Martin Ander, grafisk designer och konstnär som bland annat jobbat med Håkan Hellström.
– Gudrun är politikens rockstjärna, och alla rockstjärnor behöver en turnétisha, säger Maria Starck.

I skrivande stund har c:a 60 medlemsgrupper beställt valkitet.

Det för lokalföreningarna kostnadsfria val-kitet består av:

  • 3 olika nationella affischer på Gita och Gudrun (50×70 cm)
  • Valturné-affisch med ”Gudrun”-illustrationen (50×70 cm)
  • Axelband för valsedelutdelare
  • Armband, ”Jag röstar på F!”
  • Valspurtfolder, snabb politik att snabbt förstå
  • Servetter ”Kan vi få hela kakan och halva makten?

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vår ideologiska utgångspunkt är den antirasistiska feminismen. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden. Tillsammans vidgar vi demokratin med en genomgripande och sammanhängande politik mot alla former av diskriminering.