Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Två månader innan valet: Feministiskt initiativ ökar

Två månader innan valet går Feministiskt initiativ framåt. Den senaste månaden har såväl medlemsantalet som antalet medlemsgrupper ökat.
– 
Det är jättekul! Vi växer över hela landet och står redo att förnya politiken tillsammans, säger Maria Pettersson, partisekreterare i Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativ ställer nu upp i 8 landsting och 41 kommuner i höstens val, och bara den senaste månaden har fem kommuner tillkommit på listan. Detta kan jämföras med 2014 då Feministiskt initiativ ställde upp i 22 kommuner och 5 landsting, och tog plats i 13 kommuner.

Den senaste månaden har även 10 nya medlemsgrupper tillkommit – nu finns det medlemsgrupper i totalt 95 kommuner över hela landet.

Men hur är Feministiskt initiativs chanser att komma in i riksdagen?

– Vi har aldrig haft bättre förutsättningar att komma in i riksdagen än vad vi har nu! Dessutom gör valresultatet i förra valet att vi får valsedlar tryckta och distribuerade till alla vallokaler i hela landet. Det kommer att ha en avgörande betydelse. Vi går in i valrörelsen starkare än någonsin, säger Maria Pettersson.

Den senaste månaden har Feministiskt initiativ fått 230 nya medlemmar och har nu totalt 5309 stycken.

Några av de kommuner där Feministiskt initiativ nyligen anmält att de ställer upp till val är Boden, Gnesta och Härryda.

Här kan du se i vilka kommuner Feministiskt Initiativ ställer upp.

Här kan du se i vilka landsting Feministiskt Initiativ ställer upp.