Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Pressinbjudan: F! i ny rapport: ”Så vill vi omfördela resurser som i dag läggs på militär säkerhet”

Almedalen
Var: Donners plats, Visby
När: Måndag 2 juli klockan 11.00

Feministisk utrikes- och säkerhetspolitik har aktualiserats i och med den rödgröna regeringens tillträde. Men de faktiska prioriteringarna, i form av ekonomiska resurser, går huvudsakligen till en ökad militarisering. Satsningarna på mänsklig säkerhet, som frihet från våld i vardagen, är i jämförelse minimala. Under måndagens planerade torgmöte på Donners plats presenterar partiledare Gudrun Schyman en ny rapport om mänsklig säkerhet som redogör för hur Feministiskt initiativ vill omfördela en del av de resurser som idag läggs på militär säkerhet, för att på en betydligt högre ambitionsnivå förebygga det våld som sker dagligen i vårt samhälle.

Välkomna att ta del av rapporten!

För att boka intervjuer eller för mer information:
kontakta Martina Fjellsson Draoui, pressansvarig, 0706 100 191