Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

KULTUR I VÄST PÅ BOKMÄSSAN 2018 – HÄR ÄR PROGRAMMET TILL BIBLIOTEKS & BERÄTTARSCENEN | Gudrun Schyman
3698
post-template-default,single,single-post,postid-3698,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

KULTUR I VÄST PÅ BOKMÄSSAN 2018 – HÄR ÄR PROGRAMMET TILL BIBLIOTEKS & BERÄTTARSCENEN

Nu är det spikat. Med ett hundratal programpunkter under fyra dagar bjuder vi på en litterär kavalkad med bland annat feministisk fantastik, #metoo i barnboken, spännande författarmöten och en avslutande frukost med Frankenstein.
Till helgen blir det extra stort fokus på litterära samtal och möten. På scenen ser ni bland andra Stina Wollter, Aleksander Motturi – årets mottagare av Sveriges Radios romanpris, komikern Marika Carlsson, prästen och bildkonstnären Kent Wisti och Sara Lövestam, Zac O’Yeah, Gudrun Schyman, Inti Chavez Perez, och augustprisvinnaren Johannes Anyuru. Dessutom kikar