Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

F!-kandidater skramlar en halv miljon under helgen – pressmeddelande

Idag drar Feministiskt Initiativs insamlingsdagar igång. Valbudgeten ligger på 3 miljoner och av dessa ska 2 miljoner kronor samlas in, och riksdagskandidaterna har fått i uppgift att skramla 10 000 kronor vardera till på söndag.
– Vi behöver deg helt enkelt, säger riksdagskandidaten Luis Lineo som bakar rosa muffins till försäljning inför kvällens homeparty.

Inför valet 2014 hade F!  en gemensam valbudget för EU-parlamentsvalet och riksdagsvalet på 500 000 kr, men lyckades sedan samla in 2 miljoner till sin valfond. Den sammanlagda valbudgeten under supervalåret 2014 landade därför på 2,5 miljoner.

Nu är partiet igång med att samla in 2 miljoner inför årets valrörelse och idag drar partiers insamlingshelg igång. 10 000 kronor är målet för varje riksdagskandidat, och hittills har de visat prov på stor kreativitet:

  • Annelie Nordström, arbetsmarknadspolitisk talesperson,  auktionerar ut egenbroderade kuddar med feministiska motiv på sin facebook-sida
  • Ingrid Mårtensson, talesperson i gles- och landsbygdsfrågor, säljer sina smycken på sidan ”Arga tanten och Systrarna strul”
  • Luis Lineo, talesperson i säkerhetspolitiska frågor, säljer muffins med rosa glasyr inför kvällens homeparty i Skarpnäcks kulturhus

– Partiet drivs med ideella krafter, vi saknar både kontor och personal, och det är så här vi får göra för att få ihop till tågbiljetter, tryckning av valaffischer och andra utgifter. Men i år slipper vi trycka och distribuera valsedlar själva, det är vi jätteglada för!, säger Amanda Mogensen, kommunikationsansvarig i Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativ redovisar öppet på sin hemsida alla bidrag över 20 000 kr.
Här finns info om detta: https://feministisktinitiativ.se/stod-oss/valfonden/

Feministiskt initiativ är en demokratirörelse. Vår ideologiska utgångspunkt är den antirasistiska feminismen. Med kärleken som drivkraft vill vi skapa ett jämställt samhälle där alla människor har samma rättigheter och möjligheter inom livets alla områden. Tillsammans vidgar vi demokratin med en genomgripande och sammanhängande politik mot alla former av diskriminering.