Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Pension med hjärta – Fira Morsdag med F!

FIRA MORS DAG MED F! & VÄNNER
Under Morsdag 27/5 tar vi över Mariatorget i Stockholm för fira alla mammor och prata om pension med hjärta. Torget kommer att vara inlindat av loppisbord, Fika med F!, framträdande av Benny Andersson och vänner, Malena Ernman och Kajsa Grytt, Tantpatrullen, Pensionsrättvisa, Annelie Nordström, Anna Rantala Bonnier och Gudrun Schyman: Pension med hjärta – Fira Morsdag med F! #klartvikan#pensionmedhjärta

? 10:00 Loppis och Fika med F! börjar!
? 11:00 F!-kandidater till Stockholms landsting intar scenen
? 13:00 Spelning med Benny Andersson, Malena Ernman med dotter, och Kajsa Grytt och spoken word-artisten samt F!-riksdagskandidaten Yolanda Bohm Ramirez varvat med tal och samtal med Tantpatrullen och Pensionsrättvisa, F!-riksdagskandidaten Lotten Sunna är konferencier, Anna Rantala Bonnier, gruppledare för Fi Stockholm talar och partiledare Gudrun Schyman är med lite all over the place!

PENSIONSUPPROPET
Feministiskt initiativ har i flera år lyft frågan om den växande katastrof som dagens pensionssystem är. Vi möter dagligen förtvivlade och förbannade människor som berättar om pensionärers levnadsvillkor. Det vill vi förändra! Därför skapade vi Pensionsuppropet! För alla som tröttnat på det nuvarande systemet och vill se ett nytt. För alla som inte nöjer sig med en skattesänkning på någon hundralapp eller en liten höjning av bostadstillägget. För alla som vill se ett nytt pensionssystem där staten garanterar en rimlig ekonomisk grundtrygghet för ALLA, inte bara för vissa. Skriv under uppropet: https://pensionsuppropet.se

LOPPMARKNAD
Mariatorget kommer att omringas av en loppmarknad. Det säljs både begagnade och nya saker. Vill du ta chansen att sälja grejer ur din garderob på vår loppis? Anmäl dig via denna länk om du vill hyra bord: https://goo.gl/forms/H7sD7brhozH5rBN33

En ekonomisk grundtrygghet ska garanteras för ALLA, inte bara för vissa!

SCHEMA FÖR DAGEN!
10:00 Loppisen öppnar
11:00 Fi till Landstinget! Landstingskandidater på scenen.
13:00-15:00 Pensionsfika med musik och poesi