Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Kom på lunch-möte med mig i Lund den 17 maj!

Homeparty med Gudrun Schyman!

Välkomna på homeparty med Gudrun Schyman från Feministiskt Initiativ!

Nu har du chansen att få lära dig mer om feministisk politik av en av de som går i spetsen i kampen för kvinnors rättigheter! Utrustad med papper och penna reser Feministiskt Initiativs partiledare Gudrun Schyman land och rike runt för att sprida feministisk folkbildning och för att berätta om F!s politik, och den 17 maj kommer hon till biografen Kino i Lund. Kom och lyssna, ställ frågor och diskutera feminism med oss! Efteråt säljer och signerar Gudrun sin Homeparty-bok.

Alla är välkomna att delta och inga förkunskaper krävs. Givetvis är det gratis! Har du frågor om eventet kan du höra av dig till Feministiskt Initiativ Lund på Facebook eller via vår hemsida, filund.se.

Rosa hälsningar, Fi Lund.

Läs och anmäl dig

Tags: