Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Bortom orden – anti-rasistisk och feministisk poesifestival

Välkomna till release av Feministiskt initiativs poesiskrift – en anti-rasistisk skrift om samtiden.

Feministiskt initiativ har bjudit in poeterna, konstnärerna och aktivisterna Wendy Francis, Yolanda Bohm Ramirez, Jami Faltin och Anna Barrok Ängvall med ett verk i poesiskriften. Tillsammans bildar de en kollektiv röst som beskriver hur det skrivna och talade ordet kan användas som kraft och motstånd i en rasistiskt och patriarkal ordning.

Den 21 mars vill vi uppmärksamma att det är internationella dagen för avskaffandet av rasism och rasdiskriminering och även den internationella poesidagen.

Välkommen till vår releasekväll – en kväll fylld av bevingade ord, bilder och radikala röster.

Kvällen inleds av Gudrun Schyman och Anna Rantala Bonnier.
Kom och lyssna på Wendy Francis, Yolanda Bohm Ramirez, Timimie Märak, Jami Faltin och Anna Barrok Ängvall läser sina verk från scen. Bläddra i skriften och läs mer av fler i vår poesiutställning.

Vi bjuder på mingel, musik, dryck och snacks.
Kom och fira med oss!

Skriften och arrangemanget är ett samarbete mellan F! Stockholm och F! nationellt.

Talangfulla Natalia Murobha ( Murobhas Art ) har illustrerat bilden och även kommande omslag till skriften!

Var: Rinkeby Folkets Hus
När: kl 17.30-20:00, den 21 mars
Kostnad: Fritt inträde och öppet för alla
Kontakt: För frågor kan du kontakta lina.zavalia@feministisktinitiativ.se

läs här på Facebook