Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Fredsarbete & mänsklig säkerhet: Nya idéer för en ny tid – Göteborg

Valrörelsen handlar mest om upprustning och militärallianser. Ta chansen att komma på ett möte med Gudrun Schyman (F!), Carl Schlyter (mp) i samarbete med Svenska Freds Göteborg och www.fredsinitiativ.se där vi talar om verklig fredspolitik.Vi kan lära oss av positiva exempel på hur människor utifrån sina förutsättningar gör samhället bättre. Hur folk-till-folk kontakter, kommunal utrikespolitik, upprustning av den civila konflikthanteringen kan skapa fred. Hur en mer solidarisk demokrati och fungerande jämställdhet skapar grunden för framgångsrik medling och konfliktförebyggande. Tiden när alfahannar med vapen i hand tvingade varandra till underkastelse är förbi. Tillsammans kan vi som kommer till mötet tala om och utveckla de moderna verktygen för fredlig samexistens. Hjärtligt välkomna!

Läs mer här