Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Fi har den hårdaste linjen mot hedersvåld – expressen.se

Feministiskt initiativ anklagas för att blunda för hedersvåld, att acceptera pedofili och ursäkta medeltida normer.

Men Lotta Edholm (L) har fel – våra satsningar mot hedersproblemen överskrider alla andra partiers, skriver Gudrun Schyman.

REPLIK | HEDERSFÖRTRYCK. Medan Alliansregeringen ännu ville tillåta barnäktenskap i vissa fall, har vi krävt nolltolerans, samt en rad åtgärder mot förtryck och våld i namn av heder – förslag som i flera fall är mer långtgående än vad något annat parti presenterat. I vår skuggbudget finns relevanta finansierade satsningar som överskrider alla andras.

Trots det skulle vi aldrig sänka oss till den debattnivån att vi anklagar andra partier för att blunda för våld, att acceptera pedofili eller ursäkta medeltida normer. Vi prioriterar att skapa bra politik, utifrån forskning, brottsofferperspektiv och expertis, framför negativt kampanjande.

läs mer här