Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Delade meningar om Schymans övernattningslägenhet – sr.se

Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman, som bor utanför Simrishamn, får inte göra avdrag för sin övernattningsbostad i Malmö. Skatteverket kräver henne på cirka 14 000 kronor i skattetillägg.

Schymans destinationer vid jobbresorna har varit andra orter än Malmö och därmed kan hon inte få avdrag för att hon stannat till och förberett sina framträdanden i Malmölägenheten, skriver Skatteverket.

Schyman har begärt omprövning av beslutet, och påpekar att hon tagit hjälp av Skatteverkets lokalavdelning i Simrishamn med deklarationen.

– Jag har varit väldigt noga med att ha ett gott samarbete med dem, eftersom jag hade problem med skatterna för 15 år sedan.

Schyman konstaterar att Skatteverket centralt nu inte gör samma bedömning. Hon vill ha ett besked på vad som gäller fort:

– Jag hoppas att det kommer så fort som möjligt för jag behöver ju naturligtvis veta vilka regler jag behöver förhålla mig till, säger Schyman till P4 Kristianstad.

LYSSNA HÄR