Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Metoo – manifestation #vitrorpåer Norrmalmstorg #metoosweden

Tack till alla som kom den 22a oktober på Me too Sweden manifestationen!

Nu är det dags att samlas och visa vårt stöd för kvinnan som blev grovt våldtagen av flera män i ett trapphus i Fittja.

Det framgår bl.a att bevisen inte är tillräckliga vilket är en följd av ett bristande polisiärt arbete.

Vi tänker inte acceptera att endast 11 % av alla våldtäkter uppklaras (https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html).

Vi kräver en förändring nu! Bättre polisresurser, bättre stöd för utsatta och en förändrad sexualbrottslagstiftning!

#VITRORPÅER
Vi tror på de utsatta oavsett deras bakgrund, religiös åsikt, socioekonomiska situation, etnicitet eller sexuella läggning.

Vi ses på Norrmalmstorg i januari!

LÄS OCH ANMÄL DIG HÄR PÅ FACEBOOK