Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Vägra vara del av krigshetsen – politism.se

Kolumnisten Lisa Magnusson skriver i tidningen Metro att det inte finns något ”lättare än att vara för fred”. Men i verkligheten uppstår konflikter ”som inte kan lösas genom att någon sträcker ut handen och säger ‘förlåt, låt oss vara vänner’”.

Krönikan är bland annat ett svar på Stina Oscarssons essä i ETC, där Oscarsson är kritisk mot krigsövningen ”Aurora 17” (som just nu pågår på flera platser i Sverige, tillsammans med ett antal Natoländer).

”Pösiga pacifister är bland det värsta jag vet”, sammanfattar Magnusson sin ståndpunkt.

I Aftonbladet kulturs podcast ”Lilla drevet” är komikern Nanna Johansson inne på en liknande linje. Hon framställer Natomotståndare som ett gäng naiva stackare, vilka befinner sig i en myspys-värld ”mittemellan en lila pegasus och en vänlig drake som sprutar sockervadd”.

läs mer av artikeln här