Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Turné v 39

v.39
måndag 25/9
11-13 Strömstad, ABF, Oslovägen 7
 
15-17 Uddevalla , Högskolekcentrum Bohuslän, Östergatan 18a
 
18.30-20.00 Lysekil, ABF, Kungsgatan 27
 
Tisdag 26/9
12-14 Lerum, Volrath Bergs väg 12
 
15.00-17.00 Stenungsund, Kulturhuset Fregatten, Stenungesalen 2
 
Onsdag 27/9
9-11 Partille, Sävedalens Folkets hus, Göteborgsvägen 101
 
14.30-16.30 Alingsås, Karin Olsson-salen, Kabomhuset, Kungsgatan 4 Alingsås
https://simplesignup.se/event/101497                                                                               
Torsdag 28/9
12-14 Falköping, Lärcenter Falköping, Ryttarsalen
 
15.30-17.30 Lidköping, Sockerfabriken, Sockerbruket 1
 
19-21 Skövde, vet inte plats
Facebookevent: