Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Vi ses på Odenplan på lördag!

1 år kvar till valet! Dagsfest med F!

Lördag den 9 september är det ett år kvar till valet i Sverige. Det vill vi i Fi Stockholm och Storstockholm börja ladda inför genom att bjuda på frukost, musik, talare och en gemensam laddning inför valet.

Vi ses på torget på Odenplan där vi kommer börja kl 11.00 och bjuda på frukost, musik och en möjlighet för dig som ännu inte är medlem eller aktiv att ställa dina frågor.

Programet för dagen kommer snart men vi har bland annat många fantastiska talare som kommer vara på plats så som Sissela Nordling Blanco, Gudrun Schyman och Victoria Kawesa. Detta vill ni inte missa!

>>>>>>Vill du bidra med tal, musik, poesi eller dans eller något likande? KUL! Ta kontakt med vår samordnare på farida@feministisktinitiativ.se <<<<<<

Läs mer här på Facebook.