Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Homeparty Umeå 14 juni | Gudrun Schyman
2621
post-template-default,single,single-post,postid-2621,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Homeparty Umeå 14 juni

Storgatan 46 A,Umeå 

Organized by : Feministiskt initiativ Umeå

Här kan du följa Feministiskt initiativ Umeå. Här lägger vi upp information om möten och andra aktiviteter som berör oss.

Vill du ha mer information om våra möten eller annat så maila: umea@feministisktinitiativ.se

Välkommen på 90 minuter feministisk folkbildning med Gudrun Schyman! 

Gudrun kommer till Umeå den 14e juni och håller ett home party. Det vill ni inte missa!

Homepartyt hålls på Väven i lokalen där caféet Fika huserar, (Nedre plan, längst ner mot älven), kl. 20:00.

Gudrun vill att ni har med papper och penna.

Böcker kommer finnas att köpa.

Fri entré!

Lokalen är tillgänglig. Teckentolk kommer finnas.

Ses då!!!