Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

UF Göteborg presenterar: Debatt om feministisk utrikespolitik

This debate will be held in Swedish.

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg bjuder in till en debatt om feministisk utrikespolitik mellan Gudrun Schyman, från Feministiskt Initiativ och Birgitta Ohlsson från Liberalerna.

Vad är feministisk utrikespolitik? Hur gynnar feminism utrikespolitiken? Hur har regeringens arbete hittills gått vad gäller feministisk utrikespolitik?

Kom och hör två tungviktare i ämnet diskutera dessa frågor och många fler. Få dessutom chansen att ställa dina frågor. Missa inte denna heta och spännande debatt, onsdagen den 24 februari klockan 16.30 i Malmstensalen, Handelshögskolan.

Observera att föranmälan är obligatorisk. Anmäl dig här, http://goo.gl/forms/B5MPtQjMMB Bekräftelsemejl skickas inom ett par dagar.

Inträde: Gratis för medlemmar, 20 kr för icke-medlemmar
Ett medlemskap kostar 50 kr för ett år och kan tecknas på plats

Välkomna!