Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Nato-mötet (se nedan) har fått ändrad dag och lokal.

OBS!!!! OBS!!! OBS!!!

 

Nato-mötet (se nedan) har fått ändrad dag och lokal. Mötet blir söndagen den 17 januari 15-17, på Folkhemmet i Östra Hoby, http://ostrahoby.com/ostra-hoby/hitta-hit/.

 

Varmt välkomna och hjälp gärna till att sprida info om förändringen.

Styrelsen

 

Stina Oscarsson, regissör, debattör och initiativtagare till den fristående Nato-utredningen, presenterar boken/utredningen Sverige Nato och Säkerheten. Boken har bidrag från Hans Blix, Rolf Ekéus, Sven Hirdman, Pierre Schori, Linda Åkerström och Lars Ingelstam. Den redovisar historiska fakta, säkerhetspolitiska analyser och dessutom alternativ till den utveckling som idag beskrivs som den enda. Den tar sin utgångspunkt i frågan som alla verkar ha glömt på vägen: Är Nato verkligen vägen till en långsiktigt hållbar fredsordning?

 

Mötet i Simrishamn är det första i en rad möten som kommer att hållas runt om i landet. Målet är att bygga en stark opinion som kan avstyra det värdlandsavtal som riksdagen ska rösta om under våren.

 

Bakgrund: Flera politiska partier kräver nu att Sverige ska gå med i Nato och vill att frågan utreds. Den sittande regeringen säger nej eftersom ett medlemskap inte ses som aktuellt. Under tiden drivs dock Sverige med de små stegenspolitik allt närmare denna militärallians – utan varken allmänhetens vetskap eller en egentlig diskussion. Våren

2016 kan ytterligare ett steg komma att tas när Riksdagen ska rösta om det s k värdlandsavtalet. Det är ett beslut med avsevärda säkerhetspolitiska konsekvenser men betraktas av ansvariga politiker som en rent teknisk fråga.