Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Gudrun Schyman on Tour i Norrbotten | Gudrun Schyman
1720
post-template-default,single,single-post,postid-1720,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_menu_slide_from_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Gudrun Schyman on Tour i Norrbotten

Gudrun Schyman ger sex homepartyn på två dagar i Norrbotten.

Tisdag 10/2 kl 12:15 KIRUNA
Tisdag 10/2 kl 16:00 GÄLLIVARE
Tisdag 10/2 kl 19:30 JOKKMOKK
Onsdag 11/2 kl 11:00 KALIX
Onsdag 11/2 kl 16:00 BODEN
Onsdag 11/2 kl 19:30 PITEÅ

Fri entré! Klicka på “Biljetter tillgängliga” för boka en kostnadsfri biljett, att se ytterligare information där vi uppdaterar lokal m m. Ni kan också “komma på dörren” utan webbokning, men garanteras inte plats.

Gudrun berättar under 90 minuter om feminismens roll i dagens politiska landskap och berättar varför den behövs mer än nånsin.

Gudrun vill att alla tar med penna och papper.

Läs mer på Facebook om turnén.