Det är helt orimligt att det skiljer flera tusenlappar i månaden i lön efter en gymnasieexamen vid fordonstekniska linjen och en examen vid vårdlinjen. Löneskillnaderna  mellan vården och verkstan, mellan tjänstesektorns ICA och IT och mellan akademikernas socionomen och ekonomen är den största löneskillnaden vi har i Sverige.

– Under ett arbetsliv på 40 år blir det minus 1,2 miljoner kronor för en enskild kvinna, räknat på heltid. Tar vi den faktiska skillnaden, med deltid, blir det minus 3,6 miljoner. Massor med pengar! Det påverkar alla socialförsäkringar – a-kassa, sjukförsäkring, föräldraförsäkring och i slutändan pensionen!

– Vi har ett pensionssystem som producerar fattigpensionärer på löpande band, där en majoritet är kvinnor. Detta administreras av en regering som kallar sig feministisk. Rekord i hyckleri!

– Höj garantipensionen, skrota PPM- systemet, stärk den allmänna pensionen, använd pensionsfonderna till grön omställning och hållbar utveckling!

– riksdagspartierna har låst in sig i en pensionsarbetsgruppen och vägrar flytta ett kommatecken med mindre än att de är överens. Det är värre än i Vatikanen. Där kommer det i alla fall ut lite vit rök efter ett tag. Här kommer ingenting! Därför måste arbetsgruppen uppläsas och pensionerna diskuteras i vanlig demokratisk och öppen ordning!

– Sänk arbetstiden i stället för skatten! Vi lever inte för att arbeta, vi arbetar för att leva. Vi ska ha rätt till arbete och tid att leva. Fler kommer att orka mer, det blir färre sjukskrivningar och mindre arbetslöshet.

– vi vill ha kortare arbetstid, trygga anställningar och rättvisa löner !

Inspirationsmöte med Gudrun för aktiva medlemmar! – Facebook.com

Till alla Fi-medlemmar i Norrbotten!

*** OBS: BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER – boka din plats under ”sök biljetter” i detta event, eller på http://simplesignup.se/event/53435 ***

Som ni naturligtvis har noterat så går Sverige mot ett extra val för första gången på mycket länge. På grund av detta kommer allas vår Gudrun Schyman att göra en turné genom landet för att informera och inspirera våra medlemmar och andra intresserade. Tidigare planer har därför kommit att ändras något.

GUDRUN SCHYMAN KOMMER TILL LULEÅ DEN 29:E DECEMBER!

1) 13:15 – 14:45 : Homeparty för allmänheten. Boka din plats här: http://simplesignup.se/event/45006

Inspirationsmöte med Gudrun för aktiva medlemmar!